Historie

Eind 1993, als Jan van den Bergh nog op de middelbare school zit, wordt er een mesttank met sleufkouterbemester gekocht met steun en advies van vader van den Bergh. Het eerste jaar wordt een trekker van vader van den Bergh gehuurd en de eerste kuubs worden uitgereden.

Een jaar later wordt er een trekker aangeschaft, zodat de capaciteit wordt verhoogd. Elk jaar komen er nieuwe activiteiten bij. Zo ook in januari 1998: Er wordt vlak voor 1 februari een sleepslanginstallatie gekocht. Dit slaat goed aan en is zo ons specialisme geworden.

De jaren er na worden de andere activiteiten ook verder uitgebreid en gespecialiseerd.

1993

Eerste machine. Veenhuis tank.
eerste machine

1998

Artikel uit de veldpost, genaamd de aanschaf. Hierin staat Jan v.d. Bergh en de aanschaf van een sleepslangsysteem centraal.
artikel uit veldpost, april 1998

2003

Na zes weken van vijf uur 's morgens tot tien uur 's avonds werken, heeft loonbedrijf Jan van den Bergh uit Lageland de grote vraag naar sleepslangbemesten weggewerkt.
artikel uit het landbouwblad, maart 2003

2004

Trekker met GPS. Loonbedrijf Jan van den Bergh uit Lageland heeft als eerste loonwerker een trekker met GPS (Global Positioning System) systeem. Eind april is deze geleverd door Timmer & Timmerman uit Balloo.
artikel uit veldpost, 29 mei 2004

Fendt levert, net als John Deere, nu een wieltrekker met een GPS-automaat. Inmiddels draait de eerste in Nederland. Troef: meer rust en toch preciezer werken.
artikel in de boerderij, 1 juni 2004

2005

Het wordt het hightech speeltje van de komenende jaren: trekkers met GPS. Tijdens het werk op het land neemt de automaat het sturen over.
artikel uit oogst, 11 februari 2005

Loonwerker Jan van den Bergh richt zich vooral op sleepslangbemesten en voederwinning.
artikel uit het landbouwblad, maart 2005

Eerste Samson Flex III 20 mest- en compoststrooier in Nederland
artikel uit het landbouwblad, maart 2005

2008

...loonwerker Jan van de Bergh optimistisch over beluchten
artikel uit de boerderij, juni 2008

2011

...quad maakt zich onmisbaar bij loonwerker
artikel uit het quadwinkel-magazine, 01-2011

Terug naar boven.