Ruwvoederwinning

Maaien

Hiervoor hebben wij 2 combinaties ter beschikking; een triplo-maaier met werkbreedte van 9 meter en een dubbele maaier met een werkbreedte van 6,5 meter.

Deze schijvenmaaiers zijn uitgerust met een kneusinrichting welke het gras vol velds kan wegleggen, maar kan het ook op zwad gooien, zodat de trekker niet over het gemaaide gras heen rijdt.

Claas Disco schijvenmaaier in de front-hef
triplo-maaier: voor 1 claas disco schijvenmaaier...

Claas Disco dubbele schijvenmaaier in de achterhef
...achter 2 claas disco schijvenmaaier


dubbele maaicombinatie van 6,5 meter breed

Met in totaal 500 pk en een gezamenlijke werkbreedte van 15,5 meter hebben we een hoge capaciteit en flexibiliteit.

Harken

hark
4-elements hark

Harken doen we met een 4-elements hark met middenafleg, van 12,7 meter werkbreedte. Hierdoor krijg je egale wiersen, zonder "proppen". Daardoor kan de opraapwagen / pers / hakselaar een hogere capaciteit halen, zodat dit weer een gunstige invloed heeft op de prijs per hectare. Door elektrische hoogteverstelling kunnen we schoon harken. Dus minder ruw as in kuilvoer.

Opraapwagens

Schuitemaker Rapide 5800 opraapwagen
4-tal Schuitemaker Rapide 5800 opraapwagens

Hiervoor maken wij gebruik van Schuitemaker Rapide 5800 opraapwagens.

De Rapide 5800 is een lichte, compacte capaciteitswagen met brede banden. Deze hebben een inhoud van circa 40 m3. Door grote radiaalbanden en gestuurde assen wordt het land niet kapot gereden. Deze wagens zijn voorzien van het zogeheten "Rapid flow"-systeem, een hydraulisch aangedreven invoerrol, welke het gras beter op pakt. Hierdoor wordt ook het gras snel en goed gesneden en niet "vermoest". Door snelle bodemketting super snel leeg op de kuilbult.

opraapwagen bij de bult
Schuitemaker Rapide 5800

Ook kunnen wij toevoegmiddel gebruiken. Toevoegmiddel heeft als voordeel een homogenere kuil, hoge smakelijkheid en een broeiremmend effect.

Kuilverdelen

Claas met kuilverdeler en contragewicht
Kuilverdeler en verdichtingswals

Claas met kuilverdeler en contragewicht
Kuilverdeler en verdichtingswals

De kuilverdeler heeft een grote capaciteit, hierdoor is de kuil snel vlak gedraaid. Dit heeft als voordeel dat je meer tijd hebt om de kuilbult goed aan te rijden. Omdat de kuilverdeler in de fronthef hangt, hebben we achter in de hef een verdichtingswals van het merk Holaras, met een gewicht van 5 ton. Hierdoor hebben we een totaalgewicht van ruim 16 ton, waardoor de kuil enorm verdicht wordt.

Terug naar boven.